Auto onderhoud in Eindhoven laten uitvoeren

Als je lang hebt gespaard om een mooie auto te kunnen kopen, dan ben je hier natuurlijk erg trots op. Zeker in de beginfase van het bezit van de auto, kijk je ongetwijfeld vaak nog even achterom als je de auto geparkeerd hebt. Autoliefhebbers weten precies waar we het over hebben.

Een auto in je bezit hebben is natuurlijk heel erg prettig, je krijgt er een hoop vrijheid door en je kunt veel verschillende leuke dingen gaan doen. Een dagje winkelen in een andere stad, of een weekendje weg worden allemaal een stuk eenvoudiger. Toch is een auto in bezit hebben niet goedkoop. Ten eerst heb je natuurlijk te maken met de afschrijving, dit is de grootste kostenpost in de meeste gevallen. Als je bijvoorbeeld een auto hebt aangeschaft van 3 jaar oud, dan kun je deze over 3 jaar niet voor dezelfde prijs verkopen. Het verschil tussen de aanschafprijs en verkoopprijs is de afschrijving.

Daarnaast heb je te maken met vaste kosten. Je zult bijvoorbeeld wegenbelasting moeten betalen en de auto zal op zijn minst WA verzekerd moeten worden. De wegenbelasting neemt toe naarmate de auto zwaarder wordt, ook verschillende de kosten hiervoor per provincie. Wanneer je de auto alleen WA verzekerd, krijg je geen uitbetaling voor je eigen schade als je deze zelf veroorzaakt hebt.

Naast de vaste kosten heb je ook nog te maken met het onderhoud van de auto. Als je een mooie auto hebt die betrouwbaar is, dan wil je natuurlijk investeren in goed onderhoud. Door regelmatig onderhoud aan de auto uit te laten voeren door bijvoorbeeld H. Lanters B.V. zorg je ervoor dat de auto ten eerste betrouwbaar blijft. Je wilt immers wel dat je iedere ochtend een goede start hebt.

Daarnaast zorg je hiermee voor dat de auto veilig blijft. Jaarlijks wordt er uiteraard een APK keuring uitgevoerd, maar dat is een moment opname 1 keer per jaar. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat een monteur de auto naloopt en eventuele gebreken repareert. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat bij het uit laten voeren van regelmatig onderhoud, de waarde van de auto ook beter behouden blijft.

Als een auto altijd is onderhouden door de dealer, dan zal een koper bereid zijn wat meer voor de auto te betalen. Auto onderhoud is dus echt belangrijk en het is aan te raden om hier niet op te besparen. Wil je wel wat geld uitsparen, dan kun je het onderhoud bijvoorbeeld door een algemene garage laten uitvoeren in plaats van de merkdealer. De werkplaatstarieven zijn daar vaak iets lager.