Hoe houd je medewerkers up to date met e-learning?

Om als persoon succesvol te zijn en blijven binnen je vakgebied is het van belang om te blijven leren. Leren stopt niet op het moment dat we onze diploma hebben behaald.

Niet alleen medewerkers vinden het steeds belangrijker om zich constant te blijven ontwikkelen, ook werkgevers zien de waarde ervan in. Reden dat steeds meer bedrijven een e-learning video laten maken.

Denk bijvoorbeeld aan online marketeers, in een branche die zo snel verandert als marketing, moeten werknemers hun opleiding kunnen voortzetten. Hier komt het concept van e-learning om de hoek kijken. Via online leerprogramma’s, kunnen medewerkers in hun eigen tempo op de hoogte blijven van de laatste trends, ontwikkelingen en tools.

Wat is e-learning precies?

E-learning is de term die wordt gebruikt om leren te beschrijven met behulp van digitale media. Je hebt vast wel eens een YouTube video bekeken om een Excel probleem op te lossen of een ander probleem, ook dat is e-learning.

E-learning in de vorm van video’s zijn populair, en hebben een extra (gedwongen) vlucht genomen door de pandemie.

Een essentieel kenmerk van een e-learning cursus is interactiviteit: deelnemers hebben verschillende controle- en interventiemogelijkheden en kunnen vaak in contact komen met docenten en/of andere cursisten. Sommige cursussen zijn vooraf gebouwd en kunnen in het eigen tempo van de cursist worden voltooid, terwijl andere live worden uitgezonden, zodat vragen in realtime kunnen worden gesteld.

Tijdens een e-learning cursus behandelt de deelnemer verschillende media zoals video’s, teksten, afbeeldingen, etc. De cursus is ontworpen als een hands-on, interactieve leerervaring. Meestal wordt er in het midden of aan het einde van elke module een test of examen afgenomen. Bijvoorbeeld in de vorm van een korte quiz of memory spel wordt het geleerde geëvalueerd en geconsolideerd. Met name persoonlijke betrokkenheid en actieve betrokkenheid bij de inhoud bevordert sneller leren voor de deelnemer.

Zo kan ook jouw bedrijf profiteren van e-learning.

Tijd- en kostenbesparing

E-learning geeft je de grootst mogelijke flexibiliteit in tijd en ruimte. In vergelijking met traditionele klassikale training zijn noch instructeurs noch gebruikers gebonden aan vaste schema’s en hoeven ze ook niet te investeren in reiskosten. Zo heeft Google het aantal jaarlijks opgeleide YouTube-experts vertienvoudigt, simpelweg door een gecertificeerde videotraining te ontwikkelen. Ook jouw bedrijf kan via e-learning sneller en kostenefficiënter medewerkers opleiden.

Consistente kwaliteit

Door de e-learning cursus één keer te produceren, voorkomt je variaties in het lesgeven. Het succes van de cursus hangt niet af van de dagelijkse fluctuatie van de instructeur. Je hebt 100% controle over de kwaliteit.

Meertaligheid

Dit punt is vooral voordelig voor internationale bedrijven: dezelfde e-learning-cursus kan in verschillende talen worden aangeboden. Dit betekent dat het nog breder en individueel kan worden gebruikt, in plaats van steeds uitsluitend klassikale trainingen aan te bieden in de overheersende bedrijfstaal.

Hogere ROI

Elke keer dat een medewerker inlogt op je e-learning-cursus, neemt het rendement op je investering (ROI) toe – omdat de kennis al beschikbaar is, stroomt deze rechtstreeks terug naar je organisatie.

Benieuwd hoe je een e-learning video binnen jouw bedrijf kan inzetten?

Neem dan contact met mediabureau One Media op via 020 210 1770 of [email protected]