Welke schadeverzekeringen kun je afsluiten? 

Tegenwoordig kun je je bijna voor alles verzekeren als je wilt en Nederlanders vermijden graag elk risico, dus we verzekeren ons goed. Soms misschien wel iets te goed. We verzekeren onze uitvaart, we hebben één of meerdere levensverzekeringen, uiteraard hebben we een zorgverzekering en diverse schadeverzekeringen. Wat maar wat zijn schadeverzekeringen eigen en welke kun je allemaal afsluiten? 

Schadeverzekering

Een schadeverzekering komt tot uitkering als een van te voren vastgesteld evenement heeft plaatsgevonden. Dus als je een brandverzekering afsluit waarbij je je inboedel verzekerd en je huis brand af, dan keert je verzekeraar een bedrag uit. De hoogte van dit bedrag (of hulp die geboden wordt) is van te voren vastgesteld. In dit geval is het aannemelijk dat je voor de meeste spullen de dagwaarde vergoedt krijgt en voor de spullen die net nieuw waren, de nieuwwaarde. De uitkering in geld of natura en de hoogte hiervan moet beschreven staan in de voorwaarden van de verzekering. 

Nederland 

Maar welke schadeverzekering kun je in Nederland allemaal afsluiten? Zoals zojuist gezegd is een inboedelverzekering een schadeverzekering. Maar denk ook aan opstalverzekering, reisverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Hierbij verzeker je je immers tegen verlies van inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt. Zo zijn er verschillende soorten schadeverzekeringen die je kunt afsluiten. Belangrijk is om altijd in het achterhoofd te houden of je deze schades financieel zelf zou kunnen dragen of niet. Zo zorg je er voor dat je je niet oververzekert en dus te veel premie betaalt. 

Er zijn veel verschillende schadeverzekeringen die je kunt afsluiten, maar houd altijd in de gaten of je niet dubbel verzekerd bent en sluit geen verzekeringen af die je eigenlijk niet nodig hebt.